Menu Sluiten

De Scoville-schaal

Een schaal ontwikkeld door Wilbur Scoville in 1912. De Scoville Scale is een meting van de pikantheid (kruidigheid of "warmte") van chilipepers, zoals geregistreerd in Scoville Heat Units (SHU). Het is gebaseerd op de concentratie van capsaïcinoïden, waarbij capsaïcine de belangrijkste component is.

Veel mensen vragen wat de Scoville-waarderingen voor onze sauzen zijn. We geven niet voor elke hete saus de Scoville-score op, omdat we de informatie van onze leveranciers gewoonweg niet hebben.

Een hot sauce producent moet zijn saus officieel laten testen op SHU (Scoville Heat Units) om te weten wat de Scoville score is en de meeste merken doen dat niet.

Het kan een kostbaar proces zijn, maar ook omdat de warmte van een saus per partij kan verschillen. Paprika's zijn een natuurproduct en om veel verschillende redenen kan de ene oogst heter zijn dan de andere.

We hebben onze producten opgenomen in Heat Levels. Hopelijk helpt dat om uw keuze te vergemakkelijken. Tabasco zou waarschijnlijk rond de nummer 4 op onze schaal liggen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×